Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri Köszöntő

Kedves Olvasó!

Tisztelettel köszöntöm Önt Zalaszentgrót Város megújult honlapján és e néhány sorral is szeretném figyelmébe ajánlani városunkat.
A zalai dombok ölelésében, a Zala folyó partjain fekvő kisváros gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet. A térség már a rézkorban is lakott volt, ezt bizonyítják a Csáfordon talált arany korongok, amelyeket a Magyar Nemzeti Múzeumban őriznek. A ferences szerzetesek által alapított kolostor maradványa a kisszentgróti "Romtorony" ma a város egyik jelképe, de büszkék vagyunk a gyönyörű Batthyány-kastélyra, vagy a 250 éves római katolikus templomra egyaránt.
A középkorban mezővárosi rangot kapott a település és a későbbi évszázadokban is mindig fontos átkelőhely volt a Zalán.
Zalaszentgróton és környékén megtalálhatók azok az értékek, amelyekre mai felgyorsult világunkban szüksége lehet az embernek. Kiváló kikapcsolódási lehetőségeket kínálunk a túrázóknak, a pihenésre, feltöltődésre vágyó kirándulóknak. Számukra a szabadidő kellemes eltöltése mellett országos hírű teljesítmény túrákat is ajánlhatunk. A látnivaló mellett jó szívvel ajánlom az érdeklődőknek a város hagyományos rendezvényeit - természetesen a teljesség igénye nélkül - csupán a figyelem felkeltése okán.
Gazdag programokat kínálnak a tavaszi és őszi kultúrális és sportnapok, igazi látványosság a veterán traktorok nemzetközi találkozója Csáfordon. Országos hírű az Oszika-Puszika csónaktúra a Zalán, minden korosztálynak kitűnő program a Kultúrtivornya vagy a Szüreti Fesztivál. Természetesen nem hagyhatom ki az ajánlatok közül a Szent Gróth Termálfürdőt, amely páratlan környezetével, kiváló adottságaival csábítja a pihenni vágyókat. És mi más lehet egy élményekben gazdag, tartalmas nap befejezése Zalaszentgróton, mint egy hangulatos hegyi vacsora borkóstolóval, nótaszóval.
Bízom abban, hogy e néhány gondolattal és program ajánlattal sikerült felkelteni érdeklődését.
Szeretettel várja Önt is a 100. magyar város, Zalaszentgrót.

Tisztelettel: Baracskai József polgármester

Bővebben: Polgármesteri Köszöntő