Látnivalók

Romtorony

Az egykoron kolostorral egybeépített templom eredetéről nem sokat tudunk, csak feltételezések léteznek, miszerint az a Templomosoké lehetett. Miután a török időkben védhetetlenné vált építményt elhagyták a szerzetesek, pusztulásnak indult. A leírások szerint azonban még az 1800-as évek végén is állt mind a két tornya, a falai és a boltozatok is, ekkor azonban gróf Batthyány Ferenc lebontatta, hogy abból az urasági majort megépítse. A polgárvárosiak kérésének eleget téve meghagyták az egyik tornyot, hogy haranglábként szolgálja az ott lakókat.

Bővebben: Romtorony

   

Kőhíd

Magyarország egyik legrégibb kőhídját 1854-ben építették. A hortobágyi hídhoz hasonlatos építmény négynyílásos, téglaboltozatos.

Bővebben: Kőhíd

   

Történelmi Emlékmű

A Történelmi Emlékmű, amely a háborúkban elesett szentgróti áldozatoknak állít emléket, csodálatos környezetben, a Batthyány-kastély közelében, annak zöldövezetében található.

Bővebben: Történelmi Emlékmű

   

Batthyány-kastély

A Batthyány-kastély helyén álló egykori várra egy 1299-ből származó oklevél utal először. A török időkben heves támadásoknak volt kitéve a végvár, erre utal az is, hogy 80 év alatt öt alkalommal erősítették meg.

Bővebben: Batthyány-kastély